TO krále hororů je zpět! UŽ DNES!

Stephen King je špičkovým a zkušeným průvodcem nejtemnějších zákoutí lidského mozku. Ve svých knihách se škodolibou radostí vdechuje život příšerám i lidským zrůdám, vypouští je ven na světlo a sám se za nimi spokojeně...

se založenýma rukama usmívá. S neutuchajícím nadšením stírá tenkou hranici mezi rozumem a šílenstvím, dokáže stát rozkročený na pomezí snu a reality. Čas v jeho fantazii často běží jinak a někdy se čtenářovi z neustálého narušování perspektivy myšlenek zvedá žaludek. Geniální Američan je nejplodnějším spisovatelem hororů současnosti. Kdysi chudý učitel angličtiny a tvůrčího psaní letos 21. září oslaví sedmdesáté narozeniny a možná si tak k jubileu naděluje druhé filmové zpracování kultovního románu TO. Kdo dnes také jdete na premiéru? Dejte mi vědět do komentářů pod tento příspěvek, jak se Vám filmový remake hororového hitu TO líbil!

It

„Nápad na příběh někdy přijde jako blesk z čistého nebe. Myšlenka na TO mě přepadla kdysi v Coloradu, chtěl jsem napsat fakt dlouhou knihu, ve které bude spousta příšer. Vezmu upíra, vlkodlaka a mumii (i když mumie vlastně není zas až tak děsivá, honí-li Vás mumie, můžete jít rychleji a prostě jí utečete) Řekl jsem si, že musí existovat jedna jediná hrozně odporná příšera, ve které se snoubí uplně všechno. Zamyslel jsem se, co děsí děti ze všeho nejvíc na světě? A odpověď byla snadná: KLAUN. A tak se zrodil klaun Penywise a TO,“ říká Stephen King.

Stephen King

Od osmdesátých let je Stephen King opravdovým králem hororové literatury, jeho knihy čtenáře pohltí a nepustí, někdy dokonce koušou. King se dokáže navrtat do nervů a spustí skryté neurózy. Hrůzu vzbuzují upíři z prokletého Salemu, šílenství Jacka v Osvícení a klaustrofobní peklo v hotelovém pokoji 1408 nebo pekelný klaun. Mistr hororů je neskutečně popisný a uvěřitelný, často chcete od písmen a řádků odvrátit zrak, ale nemůžete si pomoct, potřebujete prostě vědět, jak ta vyšinutá jízda skončí.

Autor: Karolína Košařová - Zoubková | čtvrtek 7.9.2017 13:54 | karma článku: 9,73 | přečteno: 340x
  • Další články autora
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 876x
Pracuji v oblasti dalšího profesního vzdělávání dospělých, působím jako redaktorka magazínů filmovamista.cz, Policista a policista.cz. Ve volném čase píši a fotím pro web hudebniknihovna.cz.

Mojí vášní je historie, hudba, film, příroda a pohyb.

Ráda cestuji a poznávám zajímavé lidi.

Seznam rubrik